Ofte stilte spørsmål

Er det mulig å spille av egen musikk i begravelsen?

Ja det er fullt mulig, mange velger dette for å få en mer personlig begravelse som minnes den avdøde.

Kan begravelsen streames?

Ja, det kan den. Vi har Straume Media som tar seg av dette på profesjonelt vis om ønskelig. Opptak kan også gjøres uten kostnad. Vi hjelper med det.

Har dere egne prester?

Ja, vi har flere prester tilknyttet byrået og pastorer.

Hva er kleskoden i en begravelse?

Det er ingen kleskode, men de fleste har sort antrekk/ dress. Noen ganger annonseres det at sørgende må komme i festlige klær.

Hvor sitter man under seremonien?

Hvor man ønsker. Det er ikke høyre eller venstre i seremoniene, slik som i bryllup. Men de fremste rekkene er forbeholdt nærmeste pårørende.

Når skal gravsteinen settes opp?

Monumentet oppføres som regel straks det er ferdig produsert. Når det er tele i bakken eller veldig vått, kan ikke monumentet oppføres.

Når blir urnen klar etter seremonien?

Urnen blir klar omlag en uke etter seremonien.

Når settes urnen ned, og hvordan?

Urnen kan settes ned omlag en uke etter seremonien, men det er vanlig at det tar noe tid for familien å velge dag og tidspunkt.
Den settes ned på dagtid mellom kl 09:00 og kl 14:00.

Urnen skal settes ned senest 6 måneder etter seremonien.

En fra byrået kan bli med dere. Det er ikke noen kostnad for byråets kunder for denne tjenesten. Familien kan også gjøre det selv og kontakter da aktuell gravlund via Servicetorget: 51 84 04 00

Askespredning

Urne kan spres til fjells/ i naturen eller til havs. Egnede urner får man til dette av byrået. Det er enkelt å søke om askespredning til havs, mens det er vanskelig å få innvilget søknad til fjells eller i naturen. Det er hensyn til andre mennesker, turstier og bebyggelse som avgjør om det gis tillatelse fra Fylkesmannen.

Pårørende anbefales så snart de har anledning å besøke Fylkesmannen, slik at søknad blir riktig utfylt og får positivt svar.

Er det lov med gravøl?

Ja, det er lov etter seremonien i såkalte minnestunder.